Rode bietensoep met gember

rode-bietensoep-met-gember

Lijkt het je een keer spannend om bietensoep te koken? Probeer deze variant met gember dan eens uit. De herfst is het ideale moment om bieten te eten, maar ook in de winter en in andere seizoenen doet rode bietensoep het erg goed. In het recept wordt een klein beetje gember en zure room toegevoegd. Gember is een hele bijzondere smaakmaker, want het geeft rode bietensoep een warme en tegelijk een beetje pittige smaak. Kies je liever niet voor melkproducten? Dan kun je de zure room uiteraard ook uit dit recept weglaten. Wil je graag iets extra’s aan deze rode bietensoep met gember toevoegen? Dan raad ik je aan om een bosui te versnipperen of om een klein beetje prei aan de soep toe te voegen. Je maakt Rode-bietensoep-met-gemberde soep op deze manier net iets pittiger! Houd je niet van rode bieten? Dan kan deze soep nog steeds heel lekker zijn. De bietjes smaken als soep net iets anders en zijn enorm gezond. Het is het dus waard om dit recept eens uit te proberen. Geniet ervan en ervaar de combinatie van rode bieten, ui, gember en een klein beetje knoflook.

Ingrediënten

Je kunt uiteraard ook voorbereide rode bieten kopen, maar heel veel mensen vinden dit minder lekker. Hetzelfde geldt voor de groentebouillon. Je kunt de bouillon zelf bereiden of je kunt bouillonblokjes gebruiken om sneller tot een maaltijd te komen.

  • 500 gram verse rode bieten
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml zure room
  • 1 ui
  • 3 cm gember
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Volg de bereidingswijze stap voor stap en ga direct aan de slag. Het aantal ingrediënten is voor deze soep vrij beperkt, de kans is dan ook klein om het overzicht kwijt te raken. Iedereen kan deze rode bietensoep thuis bereiden.

  1. Schil de rode bieten en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de blokjes vrij klein om de soep zo snel mogelijk gaar te koken.
  2. Snijd het stukje gember, een teentje knoflook en de ui helemaal fijn.
  3. De gember, ui en knoflook mag je in de olijfolie bakken tot het glazig wordt.
  4. Voeg de blokjes rode biet toe en bak het voor 5 minuten mee.
  5. Voeg 1 liter groentebouillon toe en zorg ervoor dat de rode bieten helemaal onder water komen te staan.
  6. De rode bieten moet je koken tot deze helemaal gaar zijn, bij voorgekookte rode bieten hoef je de blokjes alleen te verwarmen.
  7. Voeg extra water toe als het erg lang duurt tot de bieten gaar zijn.
  8. Als het geheel gaar is kun je van start met de staafmixer.
  9. Mix de rode bietensoep tot een egale massa. De kleur en structuur van de rode bietensoep mag helemaal egaal zijn.
  10. Voeg peper en zout toe om de soep op smaak te brengen.
  11. Schenk de soep in de kommen en voeg een klein beetje zure room toe ter decoratie en voor de smaak.